Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls menu_set_active_trail() függvényben (/home/ceas/public_html/javorkut.hu/s/includes/menu.inc 2405 sor).

Általános információk


 

Jávorkút földrajzi adottságai ideális lehetõséget biztosítanak az iskolán kívüli környezeti nevelésre, a többnapos erdei iskolai programok megvalósítására. Az erdei iskola az oktatás sajátos, a hagyományos tanóráktól eltérő formája. A gyerekek természetközelben tanulnak, ami a környezeti nevelésen túl a közösségformálás kiváló helyszíne.

A program időtartama

Öt nap (hétfői érkezéssel, pénteki távozással: 5 nap, 4 éjszaka). Amely 35 órából és 7 modulból épül fel, mely modulok egymásra épülnek.

A program helyszíne

Északi-középhegység, Bükk-hegység, Jávorkút. Az egyszerre fogadható gyerekek létszáma maximálisan 54 fő. Természetesen kisebb létszámmal is mûködünk, de legideálisabb az egész osztály egyszerre történő oktatása.

Az erdei iskola programunk célja

A tanulók legyenek tisztában a mérsékelt égövi élő-, és növényvilág sokféleségével, ezek értékeivel. A megszokott környezetükből kiszakítva legyenek képesek új ismeretek befogadására. A használható tudást tartsák szem előtt. Célunk, hogy az erdei iskolában a gyerekek számára olyan lehetőségek nyíljanak, amelyekkel természetes közegben tudják megvizsgálni, tapasztalni a kötelező és kiegészítő tananyagban leírtakat. Természetközeli élmények járuljanak hozzá tudásuk elmélyítéséhez, hogy kialakuljon bennük a vágy az egészséges életmód követésére. Tudjanak szakítani a társadalomban kialakult egészségromboló és a környezet védelmét nem támogató sztereotípiákkal. Képesek legyenek meglátni az életközösségek rendszerét, egymásra épülését, tanuljanak meg társaikkal együttműködni. Alakuljon ki bennük a környezet állapota iránti érzékenység, ökológiai szemlélet, tudatosan készüljenek fel a természet megóvására, környezeti problémák megelőzésére. Ismerjék meg a tantárgyi követelményekben szereplő, Bükk-hegységben előforduló növényeket, állatokat és geológiai képződményeket.

A program megvalósításához rendelkezünk

1. teljeskörű működési engedéllyel, megfelelő infrastrukturális háttérrel, (étterem, játszótér, futballpálya, oktatóhelyiség, szálláshely)
2. képzett szakemberekkel, (programvezető pedagógus, erdész, terepi vezető pedagógus)
3. minősített Erdei Iskola Programmal.

A gyermekek elhelyezése

Szállás Fenyvesházunkban (34 fő) - amely turistaszálló, de ebben a kategóriában az igényesebb kívánalmaknak is megfelelő elhelyezést biztosít (melyről honlapunkon található fényképeink alapján Ön is meggyőződhet) - 1 db 10 ágyas, 1 db 12 ágyas zuhanyzós szobában, 22 fő felett + 2 db apartmanban (2 x 4 fő)+ 2 db 2 ágyas szobában, mely a kísérők elhelyezésére is szolgálhat. Két iskolai osztály egyszerre érkezése esetén a Panziónkban 10 db kétágyas szobában szállásoljuk el a tanulókat.

Étkezés

Jávorkút Étteremben (HACCP előírás szerinti minősítéssel) felső tagozatosok számára napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, vacsora). Az érkezés napján (hétfő) ebéd, vacsora, a távozás napján (péntek) reggeli, alsó tagozatosok számára napi négyszeri étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora) érkezés napján (hétfő) ebéd, uzsonna, vacsora, távozás napján (péntek) reggeli.

20 fizető fő felett 1 fő kísérő pedagógus, 40 fizető fő felett 2 fő kísérő pedagógus szállását és étkezését ingyenesen tudjuk biztosítani.

Erdei iskolánk regisztrációs száma: ÉM050104/2005.
 

Képek